news

Májusban gyorsult a lakásdrágulás üteme, de nagyok a különbségek országon belül
Az idei év élénk kereslete emelkedő pályára állította a lakásárakat a tavalyi stagnálás után, de a drágulás továbbra is visszafogott mértékű. Májusban a lakások áremelkedése éves összevetésben 4,5 százalék volt, Budapesten pedig 5,8 százalékkal nőttek az árak az elmúlt 12 hónapban. Áprilisban az éves drágulás üteme egy-egy százalékkal kisebb volt a májusinál. A legnagyobb mértékben továbbra is a Szegedet és Debrecent is magában foglaló dél-alföldi és észak-alföldi régióban emelkedtek a lakásárak, ahol egy év alatt 7-8 százalékkal drágultak az ingatlanok. A fővárosi újonnan épült lakások átlagos négyzetméterára 1,28 millió forint, a használtaké 954 ezer forint. A legnagyobb újlakás-kínálattal rendelkező vármegyeszékhelyek közül Debrecenben több mint 1 millió forint a négyzetméterár átlagosan, Pécsen 972 ezer, Nyíregyházán pedig 655 ezer forint.
 • 2024.06.14. 14:11
 • ingatlan.com
3+1 tévhit: ezek a légkondicionálókkal kapcsolatos legnagyobb mítoszok
Gyakorlatilag beköszöntött a nyár, így egyre többen nyúlnak a légkondicionáló távirányítójához, hogy kellemessé tegyék otthonuk hőmérsékletét. A klímák megfelelő, egészségünk és pénztárcánk szempontjából is optimális használatát azonban még mindig számos tévhit gátolja – az LG most összegyűjtötte és meg is cáfolja a legnépszerűbb városi legendákat.
 • 2024.06.05. 14:54
 • sajtóközlemény
Friss kutatás: ezeket a háztartási gépeket veszik a magyarok
A magyarok rendkívül árérzékenyek, ha háztartásigép-vásárlásról van szó: akkor vesznek csak újat, ha elromlott a régi, a vásárlásnál pedig az ár és az energiafogyasztás a legfontosabb tényezők. Mikrohullámú sütő szinte minden háztartásban van, az air fryer pedig népszerűbb, mint a kenyérsütőgép. Nem bízunk a márkaszervizekben, de a szerelő szavára nagyon adunk. A Gorenje legfrissebb, hazai reprezentatív kutatása a magyarok háztartásigép-vásárlási szokásait vizsgálta.
 • 2024.06.05. 14:49
 • sajtóközlemény
Kezükbe vették az irányítást a továbbköltözők a lakáspiacon
Lakáspiaci élénkülést vetítenek előre a legfrissebb adatok. Elsősorban azért, mert a továbbköltözést tervező lakástulajdonosok által eladásra kínált lakóingatlanok száma megduplázódott 2022 azonos időszakához képest. A kereslet az év első öt hónapjában 18 százalékkal erősödött a tavalyi visszafogott szinthez képest. A lakásárak viszont csak visszafogott mértékben emelkedtek. Csongrád-Csanád vármegyében erősödött a legjelentősebben a kereslet az idén, de Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Komárom-Esztergom is 30 százalék körüli erősödést könyvelhetett el az előző év azonos időszakához képest.
 • 2024.06.05. 14:46
 • ingatlan.com
Luxuskategóriában kapott nemzetközi fenntarthatósági elismerést a Cordia Spanyolországban
Fenntarthatósági kategóriában az év luxusapartmanjának járó díjat nyerte el a Cordia első spanyolországi fejlesztése, a 116 lakásos Jade Tower. A projekt a magyar vevők körében is népszerűnek számít, hiszen az otthonok több mint 10 százalékát ők vásárolták meg.
 • 2024.05.29. 14:54
 • sajtóközlemény
Élénk lehet az idei nyár a nyaralók piacán – néhol még olcsóbban lehet vásárolni, mint tavaly
A nyaralóövezetek tavaly parkolópályára kerültek az ingatlanpiacon, idén viszont már élénkülés jeleit mutatják - áll az ingatlan.com friss elemzéséből. Kiderül belőle, hogy a Balaton, a Velencei-tó és a Tisza-tó partján hogyan alakult a kereslet-kínálat és mennyibe kerülnek az eladásra szánt lakóingatlanok a part menti településeken.
 • 2024.05.23. 15:00
 • ingatlan.com
A befektetőkre még várni kell a lakáspiacon, a saját célra vásárlóknak áll a zászló
A magyarországi lakáspiacon, ezen belül elsősorban Budapesten és a nagy egyetemvárosokban a befektetési célú lakásvásárlások jelentősen visszaestek, rövid távon nem várható fordulat, de 1,5-2 éves viszonylatban már igen - derül ki az ingatlan.com friss elemzéséből, amely ismerteti a cég saját kutatását és a Reacty Digitallal közösen készített online reprezentatív felmérés eredményeit a befektetési vásárlók terveiről.
 • 2024.05.17. 15:48
 • ingatlan.com
Olcsóbb lakásfelújításokat hozhat az otthonfelújítási program árfigyelője
Megjelent az 1990 végéig megépült családi házak energiakorszerűsítését célzó Otthonfelújítási Program (OFP) társadalmi egyeztetésre szánt pályázati tervezete. Az OFP keretében online építőanyag árfigyelő rendszer indul, ami a többi ingatlan felújítási költségét alacsonyan tarthatja. - derül ki az ingatlan.com és a money.hu elemzéséből. Van olyan felújítási elem, amivel egy lépésben és költséghatékonyan is elérhető az ingatlanokban előírt energiahatékonysági javulás, ezzel viszont sietnie kell a pályázóknak.
 • 2024.05.17. 15:16
 • ingatlan.com
Hol járnak a legjobban a lakásvásárlók az Otthonfelújítási Programmal?
A 3,5 millió forintos támogatásra jogosult települések közül a Sarkadi, a Mezőkovácsházi és Bácsalmási járásban lévőknél járnak a legjobban a vásárlók az eladó házak átlagos négyzetméterára szerint. A felújítással elérhető értéknövekedés pedig ezekben a járásokban akár 69-114 százalékos lehet. A 3,5 millióra jogosult járásokban élők becsült átlagos nettó béréhez képest Fonyódiban, Marcaliban és Pécsváradiban jelentheti a legkisebb megterhelést a kedvezményes hitel törlesztése.
 • 2024.04.26. 15:25
 • sajtóközlemény
Mérföldkőhöz értek a fővárosi lakásárak, Szegeden a legnagyobb a drágulás
A lakáspiaci élénkülésnek köszönhetően az ingatlanárak is magukra találtak márciusban, de kiugró drágulásról továbbra sem lehet beszélni. Az ingatlan.com lakásárindexe 2,7 százalékos áremelkedést mutat éves összevetésben, ami az egytizede annak a drágulási ütemnek, ami 2022 előtt jellemezte időnként a lakáspiacot. Az ország különböző régiókban viszont óriási különbségek láthatók.
 • 2024.04.12. 09:35
 • ingatlan.com
1 2 3 4 5 ... »