news

Idén szezonja lehet az államilag támogatott albérleteknek
Az albérletárak emelkedőre kerültek az idén, de van olyan megoldás, amellyel lefaraghatók a bérleti díjak - derül ki az ingatlan.com és a cégcsoporthoz tartozó money.hu összeállításából, amely ismerteti, hogyan lehet pénztári megtakarításból finanszírozni a lakásbérlést. Ezzel az egyetemi tanulmányaik miatt albérletet vagy kollégiumot kereső diákok és szülei jelentős összeget tudnak megspórolni.
 • 2023.05.25. 15:09
 • INGATLAN.COM
Áprilisban tovább élénkült az albérletpiac - elszakadtak egymástól az eladó és kiadó lakások
Elszakadt egymástól az eladó és kiadó lakások piaca, utóbbi a kereslet alakulását jelző adatok szerint jobb helyzetben várja a nyári albérletpiaci főszezont. Az átlagos bérleti díjak pedig áprilisban is emelkedőn maradtak a KSH-ingatlan.com lakbérindex legfrissebb kiadványa szerint.
 • 2023.05.25. 15:07
 • INGATLAN.COM
A legmodernebb energiamenedzsment megoldásokkal és a Schneider Electric segítségével épül újjá a Notre-Dame
A legmodernebb energiamenedzsment megoldások bevezetésére írt alá együttműködési megállapodást a párizsi Notre-Dame helyreállításáért felelős szervezet és a Schneider Electric. A vállalat a jelenleg legkorszerűbbnek számító energetikai berendezéseket teszi elérhetővé a székesegyház számára, így a helyszíni áramellátáshoz szükséges ezközökön túl az épületben olyan épületirányítási rendszert (BMS) is telepítenek, ami annak energiagazdálkodását és energiafogyasztását is optimalizálja. A Notre-Dame-ot várhatóan 2024-ben nyitják majd meg újra a látogatók előtt.
 • 2023.04.25. 18:50
 • Sajtóközlemény
Jelentősen csökkent a hitelből lakást vásárlók aránya - ekkor kaphat új lendületet az ingatlanpiac
Nyomot hagyott a korábbi évekhez képest kedvezőtlenebb gazdasági környezet, ezen belül a magasabb kamatkörnyezet a lakáshitelezési piacon. - derül ki az ingatlan.com hivatalos, KSH adatokon alapuló összeállításából. A tavalyi év második felében feleannyi hitelt folyósítottak a bankok használt lakás vásárlás céljára, mint egy évvel ezelőtt. Ez viszont a lakáspiaci forgalomra is rányomta a bélyegét, ami azóta is ugyanezzel a kihívással küszködik.
 • 2023.04.25. 18:45
 • ingatlan.com
Mekkora lakással tervezhetnek az átlagfizetésű húszas, harmincas fiatalok?
Bár a mostani, korábbinál bizonytalanabb gazdasági környezet miatt visszafogottabb az érdeklődés a lakások és a lakáshitelek iránt. Alapvető keresletet generáló élethelyzetek azonban mindig jelen vannak, mint például a szülői házból az első saját otthonba költöző fiatalok lakásvásárlása vagy éppen a gyermeket vállaló ifjú házaspárok továbblépése eggyel nagyobb lakásba. A money.hu azt vizsgálta meg, hogy a húszas és harmincas korosztálynak az átlagfizetések alapján milyen lehetőségei vannak egy legfeljebb 40 négyzetméteres és egy 40-60 négyzetméteres használt lakás megvásárlására.
 • 2023.03.27. 17:15
 • ingatlan.com
Megjelent a béremelések hatása az albérletpiacon
Drágulással folytatta az évet az albérletpiac februárban: az átlagos lakbérek országszerte és Budapesten is emelkedtek januárhoz képest - derül ki a KSH-ingatlan.com lakbérindexét bemutató elemzésből, amely ismerteti a kínálatban március közepén a szereplő lakóingatlanok átlagos bérleti díjait.
 • 2023.03.27. 17:13
 • ingatlan.com
Mivel érdemes fűteni?
Egyre több ingatlantulajdonos keres energiatakarékos és környezetbarát fűtési lehetőségeket. A gáz- és tűzifa-árak emelkedésével a hagyományos fűtési módszerek egyre kevésbé népszerűek, mivel nemcsak drágábbak, hanem sokszor környezetszennyezőbbek és veszélyesebbek is.
 • 2023.02.17. 22:02
 • Sajtóközlemény
Duplán jól járhatnak 2023-ban a nem kivárásra játszó lakásvásárlók
Bár a kamatok még mindig magas szinten vannak, az ingatlanvásárlást tervezőknek nem feltétlenül érdemes lemondaniuk arról, hogy lakáshitelből oldják meg a költözést. A lakáshitelek kamatszintjét meghatározó bankközi kamatláb, az úgynevezett BIRS még jóval magasabb az egy évvel korábbinál, de az idén jelentősen csökkent, ami kedvező a hitelfelvételt tervezőnek. Ráadásul a mostani környezetben felértékelődő alkupozíció is jelentős megtakarítást jelenthet - derül ki az ingatlan.com és a cégcsoporthoz tartozó money.hu összeállításából.
 • 2023.02.06. 16:25
 • INGATLAN.COM
Egykattintásos alaprajzot kapnak a panelek, olcsóbbá váltak a lakáspiac slágerei
Digitalizálódik a panellakások piaca, mivel a hirdetők és a keresők egy kattintással kézhez kaphatják a budapesti panelek alaprajzait. - derül ki az ingatlan.com legfrissebb összeállításából. Az elemzésből az is kiderül, hogy a nagyvárosokban tavaly ősz óta jelentősen nőtt az eladó panellakások kínálata, ami a fővárosban enyhe árcsökkenéssel is párosult.
 • 2023.02.06. 16:21
 • INGATLAN.COM
Rákapcsoltak a falusi csokos települések a lakáspiacon
Kivételes helyzetben maradnak a falusi csokos települések, mivel az állami támogatást 2024 végéig meghosszabbították - derül ki az ingatlan.com elemzéséből, amely bemutatja az érintett településeken található ingatlanok iránti kereslet alakulását és a kínálati árakat.
 • 2023.01.25. 14:57
 • INGATLAN.COM
1 2 3 4 5 ... »
Legfrissebb