inspiration

Az LG a 2023-as CES-en a Home Connectivity Alliance-al karöltve mutatta be, milyen a tökéletes okosotthon-élmény
Az LG Electronics (LG) a Home Connectivity Alliance (HCA) igazgatótanácsának tagjaként a 2023-as CES kiállításon mutatta be, milyen a gördülékeny okosotthon-élmény. Más HCA-tagvállalatokkal együtt az LG az eseményen azt demonstrálta, hogyan teszi lehetővé az új HCA 1.0 specifikáció azt az átjárhatóságot, amelynek révén a különböző márkák intelligens otthoni megoldásai zökkenőmentesen működhetnek együtt a tökéletesen összekapcsolt otthoni kényelemért.
 • 2023.01.17. 13:51
 • SAJTÓKÖZLEMÉNY
Szigeteljünk, de nem mindegy hogyan!
A világ energiafogyasztásának harmadát épületeink fűtésére és hűtésére fordítjuk. Az energiafaló ingatlanok rengeteg károsanyag-kibocsátásért és légszennyezésért felelősek, ami szakszerűen tervezett és kivitelezett energiahatékonysági felújításokkal – például szigeteléssel – jelentősen csökkenthető. Magyarországon az épületek a legnagyobb energiafogyasztók, a teljes hazai energiafogyasztás* 32 százalékát az energiapazarló családi házak hűtése és fűtése adja.
 • 2022.12.08. 14:11
 • SAJTÓKÖZLEMÉNY
Háromszor annyi készház épült az elmúlt két évben
Az építőipari kapacitás-, és építőanyaghiány, illetve a megemelkedett anyag-, és energiaköltségek hatására az építtetők egyre nagyobb számban választják a méretre gyártott, kiváló szigetelésű könnyűszerkezetes, szerelt technológiás építési módot. Magyarországon jelenleg már az épülő házak 20-25 százaléka rendkívül energiatakarékos készház, ez az arány a korábbi években 10-15 százalék volt.
 • 2022.09.13. 15:22
 • SAJTÓKÖZLEMÉNY
Így alakíthatunk ki szinte teljesen gondozásmentes kertet!
Akinek kertje van, annak szükségszerűen feladatai is lesznek, mivel minden élő növénynek szüksége van több-kevesebb gondozásra. Nem kell azonban elkeseredni, van megoldás azok számára is, akik kevés ápolás mellett is tetszetős kertet szeretnének magukénak tudni! Léteznek ugyanis olyan trükkök és praktikák, melyekkel olyan kert alakítható ki, ami nagyon kevés ápolási feladatot kíván, így a kertésznek csak ritkán kell foglalkoznia birtokával.
 • 2022.06.17. 11:52
 • SAJTÓKÖZLEMÉNY
Így tehetjük állatbaráttá a kertünket!
Ahhoz, hogy a kertünket a beporzó rovarok, a madarak és sünök számára is otthonos környezetté alakítsuk, csak néhány egyszerű tanácsot kell megfogadnunk. Ha így teszünk, egyrészt tehetünk egy keveset a biodiverzitás megőrzése érdekében, másrészt a megfigyelés örömével is gazdagodhatunk.
 • 2022.06.08. 12:36
 • SAJTÓKÖZLEMÉNY
Kényelem a kertben – Így lesz stílusos a terasz vagy az erkély egész nyáron
A valódi tavasz megérkezésével együtt jár az is, hogy egyre több időt szeretnénk a szabadban tölteni, újra felfedezni a természettel való kapcsolatunkat a hosszú tél után. És hol tudnánk ezt jobban elérni a hétköznapokban, mint a saját teraszunkon, kertünkben, erkélyünkön? A kérdésre Nagy Szilvia, a Praktiker kategória menedzsere válaszol.
 • 2022.04.26. 14:57
 • SAJTÓKÖZLEMÉNY
Tavaszi nagytakarítás: milyen porszívóra van szükségünk?
A tavaszi nagytakarítást egyfajta rituálénak is tekinthetjük, melynek során megtisztítjuk környezetünket és felkészülünk a megújulásra, a húsvéti ünnepekre. Persze nem könnyű ezt ilyen derűs megvilágításban látni, például a padlószőnyeg súrolása, vagy éppen a porcicák gyűjtögetése közben. De megfelelő eszközökkel nem kell, hogy átok legyen a padló tisztítása. Ha a húsvét előtti nagytakarítás során mondja fel a szolgálatot a porszívónk, nem biztos, hogy az a legjobb megoldás, ha az első szembejövő típust vásároljuk meg. Az Euronics szakértői összegyűjtötték, milyen szempontokat érdemes figyelembe venni porszívóvásárlás során és mire kell ügyelni, ha megfelelően szeretnénk ápolni a padlónkat.
 • 2022.03.30. 15:34
 • SAJTÓKÖZLEMÉNY
Erkély, loggia, franciaerkély, terasz: mi a különbség?
Erkély, loggia, franciaerkély, terasz? Tegyük rendbe a fogalmakat. Eladóként és vevőként is érdekünk, hogy a különbségekkel tisztában legyünk. Előnyösebb helyzetbe kerülhetünk az ingatlanpiacon, ha ismerjük a részleteket, illetve pontosan tudjuk, hogy a külső tartózkodók beletartoznak-e az ingatlan alapterületébe, vagyis növelik-e a négyzetméterszámot.
 • 2022.03.17. 13:30
 • INGATLAN.COM
Tévhitek a falazásról – ezeket jó tudni az építkezés előtt
Hidegben el kell felejteni az építkezést, és sok vízre van szükség egy családi ház falainak felhúzásához? Vagy a modern kerámia tégla nem elég erős? Bár Magyarországon még mindig a leginkább megbecsült és becsben tartott építőanyagok a kerámia téglák, rendszeresen felbukkannak falazással kapcsolatos városi legendák és tévhitek. A Wienerberger összeszedett néhány fontos tényt, amelyről talán még azok sem tudnak, akik mostanában kezdenek bele családi házuk kivitelezésébe.
 • 2022.02.15. 16:10
 • SAJTÓKÖZLEMÉNY
Már most úgy kell építkeznünk, hogy felkészüljünk a szélsőséges időjárási jelenségekre
Merőben másképp kell gondolkodnunk az építészetről a jövőben, mint ahogyan eddig tettük. A tervezőket terheli a fenntarthatóbb épített környezet kialakításának etikai és morális felelőssége, ráadásul a jelen és a jövő építészeinek a szélsőséges időjárási körülményekre, környezeti változásokra is fel kell készülniük – többek között erről volt szó a Budapesti Metropolitan Egyetem decemberi művészeti meetupján.
 • 2022.02.07. 14:16
 • Sajtóközlemény
1 2 3 4 5 ... »