Luxuskategóriában kapott nemzetközi fenntarthatósági elismerést a Cordia Spanyolországban

  • inspiration
  • 2024.05.29
    14:54
  • sajtóközlemény
Fenntarthatósági kategóriában az év luxusapartmanjának járó díjat nyerte el a Cordia első spanyolországi fejlesztése, a 116 lakásos Jade Tower. A projekt a magyar vevők körében is népszerűnek számít, hiszen az otthonok több mint 10 százalékát ők vásárolták meg.

Magyarország vezető ingatlanfejlesztője, a Futureal-csoporthoz tartozó Cordia első spanyolországi projektje, a Jade Tower a „Legjobb fenntartható luxuslakás” kategóriában nyerte el a nemzetközi Luxury Lifestyle Awards díjat, a Costa del Sol régióban. Az elismerést
odaítélő zsűri szerint a spanyol Riviérán, Fuengirola városában felépült, 116 csúcsszínvonalú lakásból, illetve penthouse apartmanból álló komplexum „úttörő projekt az ágazaton belül” és megfelel „a legmagasabb minőségi követelményeknek” is.

A fejlesztés Fuengirola tengerparti sávjának egyik utolsó szabad telkén valósult meg, alig 100 méterre a Földközi-tengertől. A nyolcszintes épületkomplexum lakásaihoz tágas teraszok, a földszinten pedig saját használatú kertek tartoznak, az otthonok vételára pedig tartalmazza a tárolóhelyiség és a teremgarázshely árát is.

„Büszkék vagyunk rá, hogy a Costa del Solon megvalósult első lakóingatlan-projektünket ezzel a rangos díjjal tüntették ki, ami egyben azt is igazolja, hogy a környezetvédelem iránti elkötelezettségünk referenciaként szolgál az ágazatban” – mondta Mauricio Mesa Gomez, a Cordia Spanyolországért és Romániáért felelős országigazgatója. „A projekt kedvező fogadtatását a díj mellett az is jelzi, hogy a lakások 85 százaléka már gazdára talált, ráadásul a magyar vevők körében is népszerűnek számít, ugyanis az otthonok több mint 10 százalékát ők vásárolták meg. Biztosak vagyunk benne, hogy az immár elkészült lakások iránt az itteni irodánkban még nagyobb lesz az érdeklődés, hiszen aki most vásárol, akár már az augusztus- szeptemberi főszezonban használni tudja majd új otthonát.”

A tapasztalatok szerint a vásárlók körében egyre inkább előtérbe kerülnek a magas minőségű és fenntartható lakásokat keresők. A vevők által elvárt környezettudatosság a Jade Tower esetében a tervezéstől kezdve fontos szempont volt, az épület így megfelel a világ vezető fenntarthatósági értékelési metódusa, a BREEAM standardjeinek: előzetesen „nagyon jó” minősítést kapott. Ez azt jelenti, hogy a környezeti hatások minimalizálását szolgáló innovatív megoldásoknak köszönhetően az energiafelhasználás akár 70 százalékkal, a vízfogyasztás pedig akár 40 százalékkal kisebb lehet a hagyományos épületekhez képest.

Mindemellett a komplexum olyan különleges, luxushoteleket idéző szolgáltatásokat kínál, mint az edzőterem, a szauna, a spa-részleg, a privát moziterem, de megtalálható egy közösségi irodatér is, ahol a lakók távmunkát végezhetnek, de akár személyes megbeszéléseket is tarthatnak az ügyfeleikkel. E szolgáltatások használatát a Jade Tower saját okostelefonos applikációja segíti, amellyel a lakások világítása és légkondicionálása is vezérelhető.

A Cordiáról

A Cordia az egyik legnagyobb lakóingatlan-fejlesztő és -befektető vállalatcsoport Európában, amely erős, jól ismert márkával és jelenléttel rendelkezik Magyarország, Lengyelország, Románia és az Egyesült Királyság újlakás-kínálati piacainak közép- és felsőközép- szegmensében, továbbá pilotprojektekkel Spanyolországban is jelen van.

A Cordia-csoport két évtizedes múltra tekint vissza és számos nemzetközi díj, köztük az ULI által odaítélt „ULI Global Awards for Excellence” (ULI Globális Kiválósági Díj), az International Property Awards, a Bloomberg TV és a The New York Times által odaítélt „Best Mixed Use Project in Europe” (Európa Legjobb Vegyes Használatú Fejlesztése), valamint a Nemzetközi Ingatlanszövetség (FIABCI) által odaítélt „Best Purpose Built Project Worldwide” (Nemzetközi Ingatlanfejlesztési Nívódíj, speciális kategória) büszke birtokosa.

A Luxury Lifestyle Awards díjról

A Luxury Lifestyle Awards egy olyan globális elismerési program, amely világszerte kiválasztja, díjazza, ünnepli és népszerűsíti a legjobb luxustermékeket és -szolgáltatásokat. A luxusmárkák díjazásának 16 évre visszatekintő gazdag múltjával a Luxury Lifestyle Awards célja az, hogy az embereket összekössék a luxus legjobbjaival. Eddig több mint 5000 árut és szolgáltatást értékeltek 400 kategóriájában, több mint 100 országban, az eredmények aprólékos elemzésével pedig összeállították a világ legjobbjainak toplistáját.