green

Szuperzöld épületek segíthetnek a Földön
A globális CO2-kibocsátás közel feléért az épített környezetünk felel, ezért kulcsfontosságú, hogy minél energiahatékonyabb legyen az épületeink üzemeltetése. A Schneider Electric grenoble-i IntenCity létesítményének példája azt mutatja, hogy intelligens rendszerekkel akár tizedére is csökkenthető az energiaigény, a nettó zéró kibocsátás elérését pedig megújuló energiaforrásokkal lehet támogatni.
 • 2022.08.16. 15:54
 • SAJTÓKÖZLEMÉNY
Hogyan lehetnek még zöldebbek épületeink?
Az építőipar szén-dioxid kibocsátásának drasztikus csökkentését segíti az a kalkulátor, amit a Schneider Electric, az építési és épületinformációs modellező (BIM) szoftvereket fejlesztő RIB, és az eszközt fejlesztő Building Transparency tett elérhetővé a közelmúltban. A „szén-dioxid kalkulátor” olyan környezetvédelmi terméknyilatkozatokat tartalmaz, melyek alkalmazásával az építőanyag-beszerzők, fejlesztők, illetve kivitelezők a teljes tervezési és építési folyamatban nyomon követhetik a felhasznált anyagok karbonlábnyomát, és az információk birtokában törekedhetnek az építőipar karbonsemlegesítésére. Becslések szerint a globális szén-dioxid-kibocsátás mintegy 40 százalékáért felelősek az épületek és azok építési folyamatai. A Schneider Electric az energiamenedzsment és ipari automatizálási megoldások területén vezető multinacionális vállalat.
 • 2022.07.26. 13:16
 • SAJTÓKÖZLEMÉNY
Miként fogjunk hozzá otthonunk okossá tételéhez?
A lakás modernizálásával, egy okosotthon kialakításával nem csak maximális kényelmet és több szabadidőt biztosíthatunk magunknak, de jelentősen csökkentjük az energiafelhasználásunkat és ezáltal hosszú távon költségeinket is. Az Euronics szakértője összeszedte mit érdemes tudni, ha mi is hozzálátnánk a lakásunk felokosításához.
 • 2022.06.17. 13:47
 • SAJTÓKÖZLEMÉNY
Tavaszi nagytakarítás – a kertünkben is
A tavaszi nagytakarításról általában a régóta esedékes ablaktisztítás, a garázsban felhalmozódott dobozok szortírozása és az alapos portörlés jut eszünkbe, pedig nem szabad megfeledkezni a kertünk felfrissítéséről sem. Bár a február végi – március eleji hűvös még nem biztos, hogy a szabadba csábít, érdemes kihasználni a napsütéses órákat, hiszen a friss levegőn való tevékenykedést nem csak a szervezetünk, de a kertünk is meghálálja majd az év hátralévő részében. Az Euronics munkatársai most 7+1 tippet mutatnak, amelyeket követve megújult kerttel vághatunk neki a tavasznak.
 • 2022.03.03. 15:37
 • Sajtóközlemény
Az LG beltéri növénytermesztő készülékével környezettudatosabbak és egészségesebbek lehetünk
A 2022-es CES-en az LG tiiun elnevezésű megoldással, vagyis egy modern, szabadon álló beltéri növénytermesztő készülékkel mutatkozik be az LG Electronics (LG) megújult zöld életmód koncepciója. A tiiun, ami koreaiul annyit tesz, „kihajt”, találó elnevezés az LG legújabb készüléke számára, amelynek segítségével még a kezdő kertészek is egész évben otthonuk kényelmében termeszthetnek zöldségeket, fűszernövényeket, vagy akár virágokat is. A stílusos és rendkívül egyszerűen használható életmód-innováció egy teljes értékű kert minden előnyét kínálja anélkül, hogy használóinak a kártevők vagy a kedvezőtlen időjárás miatt kellene aggódniuk.
 • 2021.12.20. 16:22
 • SAJTÓKÖZLEMÉNY
Kereshetővé váltak a zöld otthonok, egyből rárepültek a vevők
Az ingatlan.com legújabb fejlesztésével már országosan kereshetővé váltak a zöld hitelre alkalmas otthonok. Érdekesség, hogy a vevőknek eddig volt keresési szempont az ingatlan energetikai besorolása, de a Zöld Otthon Program fordulatot hozott ezen a téren. - derül ki az ingatlan.com legújabb elemzéséből, amely bemutatja a Zöld Otthon Program feltételeinek megfelelő lakások iránti kereslet alakulását és a kínálatot, valamint a jellemző négyzetméterárakat.
 • 2021.12.17. 15:48
 • INGATLAN.COM
Akár egy nap alatt 25%-kal csökkentheti fűtési költségeit
Egy átlagos család éves rezsiköltsége 430-600 000 Ft között mozog, melynek 75 százalékát teszi ki a fűtés. A legtöbb házban a megfelelő szigetelés hiánya miatt az energia 35 százaléka a falakon, 25 százaléka az ablakokon, 15 százaléka a padlón keresztül, 25 százaléka pedig a tetőn át távozik. Ez rendkívül nagy hőveszteséget jelent. Ha nem akarjuk az utcát fűteni, már egy nap alatt is korszerűsíthetjük tetőnket időjárástól függetlenül, akár télen is.
 • 2021.10.25. 14:48
 • SAJTÓKÖZLEMÉNY
Jó üzlet a napelemes fűtés?
Növekszik hazánkban a napelemekről üzemeltetett elektromos fűtési rendszerek népszerűsége, amit még feljebb tornázhat a november 15-tel induló kormányzati támogatási program. Egy ilyen beruházásnak azonban több buktatója lehet, ezért mindenkinek érdemes alaposan utánaszámolnia, mielőtt belevág.
 • 2021.08.31. 13:24
 • SAJTÓKÖZLEMÉNY
Zöldhullám a kertészetben és tájépítészetben
Aszályok, hőség, szokatlanul súlyos viharok és esőzések - mára a mindennapjainkban megjelenő valósággá váltak a klímaváltozás hatásai. A Global Footprint Network szerint jelenleg az emberiség több, mint másfélszer annyi erőforrást használ fel a napi szükségleteinek kielégítésére, mint amennyit a fenntarthatóság indokol. A fosszilis üzemanyagok elégetése egyedül ennek több mint feléért felelős. Mindannyian felelősek vagyunk azért, hogy a jövő generációi számára is élhető legyen a bolygónk, és azt is tudjuk, hogy mit kell ezért tennünk.
 • 2021.04.30. 11:37
 • SAJTÓKÖZLEMÉNY
Kertszezonra fel!
Egyre többen kertészkednének, a kiskertben termesztett zöldség ugyanis megfizethető és mindig elérhető – ahogy ezt a COVID-19 válság villámgyorsan megmutatta. Ha másokkal együtt kertészkedünk, még a hangulatunk is javulhat. A Pillangó Fejlesztések legújabb kiadványa tíz sikeres hazai közösségi kertet mutat be. Az ország legkülönbözőbb részein működő kertek munkát adnak a művelőiknek és vegyszermentes zöldséggel látják el őket. Továbbértékesítésre és feldolgozásra is jut a terményekből.
 • 2021.04.06. 13:36
 • SAJTÓKÖZLEMÉNY
1 2 3 4 5 ... »
Legfrissebb