Zöldhullám a kertészetben és tájépítészetben

  • green
  • 2021.04.30
    11:37
  • SAJTÓKÖZLEMÉNY
Aszályok, hőség, szokatlanul súlyos viharok és esőzések - mára a mindennapjainkban megjelenő valósággá váltak a klímaváltozás hatásai. A Global Footprint Network szerint jelenleg az emberiség több, mint másfélszer annyi erőforrást használ fel a napi szükségleteinek kielégítésére, mint amennyit a fenntarthatóság indokol. A fosszilis üzemanyagok elégetése egyedül ennek több mint feléért felelős. Mindannyian felelősek vagyunk azért, hogy a jövő generációi számára is élhető legyen a bolygónk, és azt is tudjuk, hogy mit kell ezért tennünk.

A környezetbarát megoldások alkalmazása minden területen kulcskérdéssé vált. Örvendetes trend a kert- és tájépítésben az elektromos eszközök térhódítása: egyre több gyártó kínál egyre professzionálisabb eszközöket, és a kereslet is folyamatosan nő ezek iránt, mivel nyilvánvalóak az elektromos kerti eszközök előnyei. A legújabb technológiáknak köszönhetően az új, akkumulátorral működtetett szerszámok ugyanolyan hatékonyak, mint a benzinmotoros eszközök, ugyanakkor környezetbarátak. A szennyezőanyag-kibocsátásuk a lehető legkisebb, és a zajszennyezés is lényegesen kisebb az esetükben. Kijelenthető, hogy a jövő az elektromosan működtethető kerti szerszámoké.

A hazai kertbarátok és tájépítők körében jól ismert Cub Cadet márka stratégiájában is központi szerepet kapott az elektromos eszközök arányának növelése. Még 2020-ban mutatott be a Cub Cadet két elektromos meghajtású eszközt, az LR2e MINI-RIDER-t (felülős fűnyíró) és az XT2e fűnyírótraktort. Az addigra már bevezetett robotfűnyírókkal együtt ezek tették teljessé a Cub Cadet elektromos kertészeti eszközeinek portfólióját.

A már megkezdődött 2021-es kertészeti szezonban a Cub Cadet kettő új XR5 robotfűnyírót és négy új, korszerű, akkumulátorral működtethető 60 V-os kézi szerszámot mutat be: szegélyvágókat, sövénynyírókat, lombfúvókat és láncfűrészeket.

A Cub Cadet a nagy fűnyírók kategóriájában is megjelenik elektromos termékkel: ebben a szezonban az Egyesült Államokban mutatja be a nulla fordulási sugarú Li-Ion akkumulátorral működő fűnyíróját, amelynek európai bevezetése 2022-ben várható.

A Cub Cadet tehát az elektromos eszközök teljes választékát kínálja a kiváló teljesítményt és nagyfokú hatékonyságot megkövetelő, professzionális kert- és tájgondozás kategóriájában is.

A zöld több, mint egy gondolkodásmód. A zöld maga a jövő.