Öt apró, de hasznos lakberendezési trükk

  • inspiration
  • 2017.12.02
    10:06
  • kanapekiraly.hu
Egy kis odafigyeléssel igen komoly változást érhetünk el otthonunkban.

Tágítsd a teret világos, lágy színekkel! – tanácsolja cikkében a kanapekiraly.hu lakberendezési portál.

Kisebb helyiségek kifestéséhez válassz világosabb, lágyabb színeket, hiszen – valós méreteihez képest – így a beömlő természetes fénynek köszönhetően nagyobbnak tűnhet majd. Ha szeretnéd tovább fokozni a hatást, helyezz el egy-egy tükröt, használj több fehéret!

Keverd a régit az újjal!

Van néhány régi holmid, amelyhez kötődsz, vagy úgy tükrözi az egyéniséged, mint semmi más? Tedd ki bátran! Hidd el, tökéletesen megfér egymás mellett az új kanapé és egy régi-régi asztalka, szőnyeg, vagy utazóláda. A lényeg, hogy amikor belépsz, rájuk nézel, a múlt eme piciny emlékeinek hordozói örömmel töltsenek el.

Fotó: kanapekiraly.huFotó: kanapekiraly.hu

Sok-sok párna...

Párnából sosem elég. Kell a kanapéra, kell az ágyra, kell a földre, kell mindenhova. Időnként cseréld le a huzataikat, vagy válassz más méretet, de legyen jó sok, hogy bármikor kéznél legyenek. No meg persze, megfelelően összeválogatva jól is néznek ki...

Fonott kosarak

Gyakorlatilag minden jobban néz ki, ha fonott kosarakba helyezzük, így legyen belőle a konyhában a gyümölcsöknek, a játékoknak a gyerkőc szobájában, vagy a törölközőknek a fürdőben. Használd bátran, elegáns, szép, praktikus.

Legyenek növényeid!

Hogy miért? Egyrészt mert otthonosabb az a lakás, amelyben vannak növények. Másrészt pedig segítenek a levegő páratartalmának megfelelő beállításában, elnyelik a szennyező anyagokat, káros gázokat, tehát frissebb, üdébb lesz a szoba, ahol elhelyezed őket. Kell a zöld.

Legfrissebb