Az édesanyáknak egyre fontosabb a környezettudatos háztartás

  • inspiration
  • 2019.11.20
    07:00
  • SAJTÓKÖZLEMÉNY
Egyre több anyuka tartja fontosnak nemcsak gyermeke egészségének, hanem környezetének a megóvását is. Egy közösségi média kampányban több celebanyuka is kiállt amellett, hogy egy kis kosz nem árt meg az egészségünknek.

Sok száz édesanya csatlakozott ahhoz a Facebook-kampányhoz, amelyben az egészséges életmódra hívják fel a figyelmet. A veszprémi Peretsényi család indította kezdeményezésben celeb-anyukák hívják fel a figyelmet az egészséges életmódra. Például arra, milyen komoly hatással vannak takarítási szokásaink fejlődő gyermekünk szervezetére.

Peretsényiék a környezet és fenntarthatóság iránti elkötelezettségük mellett évek óta gondolkodnak az emberi egészség, különösen a gyermekek egészségének megőrzéséről, ezért újradefiniálnák a tisztaság fogalmát. “Nem kell minden baktériumot elpusztítani, mert 95 százalékuk az emberre teljesen ártalmatlan, a túlfertőtlenítés pedig káros lehet az egészségünkre” - mondja Peretsényi Dániel, a család legfiatalabb tagja.

Daniék hisznek abban, hogy a bennünk található és minket körülvevő több milliárd mikroorganizmussal harmóniában együtt élni épp olyan fontos, mint amennyire lelkiismeretesen figyelünk az egészséges étkezésre vagy a szelektív hulladékgyűjtésre.

Ezért Facebook-kampányukban híres anyukák álltak az ügy mellé, azt üzenve: fölösleges és akár ártalmas is lehet a túlfertőtlenítés. A Dr. Maszat kampányban arra kérték az édesanyákat: hagyják, hogy a gyerekek a gyermekkort kiélvezve összepiszkolják magukat, mert a piszoktól erősödik szervezetük. Sok száz édesanya csatlakozott, cukibbnál cukibb fotókat küldve be a piszkos lurkókról.

Nagy Adrienn énekesnő például megmutatta, milyen, amikor kisfia csokival keni be a konyhaszekrényt, így kommentálva: “Átlagos hétköznapok egy másfél évessel és egy kutyával, de már megtanultam nem kiborulni. Kilöttyen, leesik és van, hogy így eszi meg. Hiszem, hogy nem minden kosz és baktérium okoz betegséget! Egy kisgyermek immunrendszerének szüksége van jó baktériumokra is!”