Romkocsmából Év Irodája - átadták Az Év Irodája Verseny díjait

  • green
  • 2019.02.25
    11:27
  • iroda.hu
Februárban lezárult a kilencedik - ezúttal több mint húsz különböző kategóriában kiírt - Az Év Irodája Verseny. Idén több olyan kis- és nagyvállalat is nyert, amelyik a világ több országából csábított haza magyar munkavállalókat újonnan nyílt irodájukba. A díjnyertes irodákban a kreatív megoldások domináltak: a kisvállalati kategóriában győztes szegedi irodát például egy romkocsmából alakították ki.

Februárban kihirdették az ingatlan.com csoporthoz tartozó iroda.hu által sorrendben kilencedik alkalommal megrendezett Az Év Irodája Verseny győzteseit. A több mint 160 nevezőből a közönség és egy független szakmai zsűri választotta ki a legnívósabb irodákat több mint húsz különböző kategóriában. A bérlői és dizájn díjakat az OfficeUP irodatrend konferencián adták át, ahol a bérlők és ingatlanszakmai szereplők osztottak meg egymással költözéssel és irodakialakítással kapcsolatos tapasztalatokat és trükköket. Kalmár Zoltán, Az Év Irodája Verseny alapítója elmondta: “Az elmúlt években a hazai irodapiac hatalmas fejlődésen ment keresztül. Ez egyrészt annak köszönhető, hogy egyre több multinacionális vállalat fektet be Magyarországon, és nyit irodát Budapesten, illetve vidéki nagyvárosokban. Másrészt pedig a hazai cégeknek is fel kell venniük a harcot a munkavállalókért folytatott globális versenyben.” A szakember hozzátette, hogy a modern munkahelyi környezet a munkavállalói márka egyik legfontosabb eszközévé lépett elő.

Nyertesek - romkocsmából lett iroda

Az Év Irodája Verseny fődíját az ION Dealogic amerikai szoftvercég Budapest belvárosában kialakított irodája nyerte. A díjnyertes munkahely megidézi annak a kilenc világvárosnak az építészeti stílusát és hangulatát, ahol a cégcsoport aktív jelenléttel rendelkezik. A kisvállalatok versenyében egy divatszektorban működő startup, az Antavo nyert, amelyet négy magyar fiatal alapított Londonban, de a központjukat Szegedre költöztették, ahol egy romkocsmából alakítottak díjnyertes irodát. Szintén díjat nyert a világ legnagyobb vagyonkezelőjének, a Blackrocknak tavaly Budapesten megnyílt irodája, ahová a világ 20 országából több mint 450 munkavállalót toboroztak. A nagyvállalat irodájában több mint 50 olyan magyar szakember is dolgozik, akiket a vállalat csábított haza Európából és a tengerentúlról.

Már nem csak a lokáció számít

Fodor Dániel, Az Év Irodája Verseny főszervezője hangsúlyozta, hogy ma már nem csak a lokációról szól az irodaválasztás. Nemzetközi kutatások szerint a fiatal munkavállalók körében a következő munkahelyük kiválasztásában a fizetés után a második legfontosabb szempont a munkahelyi környezet. Egy irodanyitás, költözés vagy irodafelújítás előtt érdemes kikérni a munkavállalók véleményét is a munkakörnyezet kialakításakor, hogy otthonosan érezzék magukat a kollégák. Az Év Irodája Employer Branding díj olyan cégek számára lett kialakítva, akik kifejezetten bevonták a munkatársakat az iroda kialakításba, és beépítették az irodai környezetet a cég kommunikációs stratégiájába. Ezt a díjat idén az Ericsson Ház nyerte. Fodor Dániel szerint a munkatársak bevonása azért is fontos az irodatér kialakításába, mert a szellemi munkakörben dolgozók majdnem annyi időt töltenek a munkahelyükön mint az otthonukban, és ezt csak kiváló munkakörnyezetben lehet hatékonyan eltölteni.

Az Év Irodája Fődíj – ION - Dealogic Planet
Az Év Irodája Design díj – Neuschloss Palota - Redwood Holding Iroda
Az Év Irodája Kisvállalati díj – Antavo
Az Év Irodája Nagyvállalati díj – BlackRock
Az Év Irodája Evolúciós díj – ION - Dealogic Planet
Az Év Irodája Employer Branding díj – Ericsson House
Az Év Közösségi tere – Egis Közösségi Munkatér
Az Év Közösségi tere különdíj – Belvárosi Közösségi Tér
Az Év Asset Management cége – CPI Hungary Kft.
Az Év Facility Management cége – Strabag PFS Zrt.
Az Év Property Management cége – ESTON International Zrt.
Az Év Tanácsadó Cége – Cushman & Wakefield
Az Év Fejlesztő Cége – WING Zrt.
Az Év Finanszírozó Cége – Erste Bank Hungary Zrt.
Az Év Tervezett Lakó Projektje – Budapart
Az Év Tervezett Kereskedelmi Projektje – Nordic Light Trio
Az Év Tervezett Hotel Projektje – Hard Rock Hotel Budapest
Az Év Proptech Megoldása – Invensol Hungary Kft.
Az Év Ingatlanfejlesztése – Telekom székház
Az Év Lakóingatlan Fejlesztése – Kapás 21 by Cordia
Az Év Ingatlanfejlesztése Különdíj – Milestone Budapest Semmelweis
Az Év Legzöldebb Projektje – GTC White House
Az Év Ingatlanpiaci Személyisége – Futó Gábor Futureal-csoport társalapító / tulajdonos
Az Év Feltörekvő Tehetsége – Geng Szabolcs (Ericsson Magyarország)
Real Estate Awards Életműdíj – Sermer Katalin