Kandalló – a látvány mellett fontos a minőségi kialakítás

  • green
  • 2018.12.28
    07:00
  • homeinfo.hu
A kandalló mindig a lakás központját jelezte, látványa a lobogó tűzzel egyszerre tekintélyes és meghitt. A funkción túl a minőségi kialakítás és a megfelelő anyagok használata is rendkívül fontos.

Az OttiManufactura székesfehérvári csapata segítséget nyújt abban, hogy az elképzelésinkhez és otthonunkhoz leginkább illő kandallónk végre valósággá váljon. Még a tervezés szakaszában döntsük el, hol álljon majd a kandalló, szakemberrel méreteztessük be a kémény helyét, méretét.

Manapság az építtetők jelentős része szerelt kéményt választ, hiszen ennek a konstrukciónak a kivitelezése a legbiztonságosabb és erre garancia is jár. Ne felejtsük el: az égéshez szükséges friss levegő utánpótlásához ki kell építeni egy külön bevezető csövet! Máskülönben a szoba levegőjét kell használnunk, így lassan elfogy az oxigén és állandóan szellőztetnünk kell.

Nyílt tűzterű kandallót már senki sem alkalmaz és a hatóságok sem engedélyezik üzemeltetésüket, mivel igen veszélyesek. Egy rönk- illetve gerendaház esetében ez fokozottan igaz lehet! A zárt tűzterű kandallók biztonságosak, de beépítésükhöz szakember szükséges.

Az Otti kandallóit szakszerű tervezés, esztétikus megjelenés és profi segédanyagok jellemzik. Mivel a manufaktúra egy burkolatgyártó cég is, biztosak lehetünk benne, hogy a nagy választékban alkalmazható burkolatok, áthidalók, konzolok, párkányok közt találunk kedvünkre valót. Ha mégsem, akkor lehetőség van egyedi elemek legyártására, több mint száz féle színben!


A cikk forrása a Homeinfo.hu lakberendezési portál.

Legfrissebb