Hatékonyabb lakáseladás virtuális túra segítségével

Pörög az ingatlanpiac, de amíg vevő és eladó egymásra talál, mindegyik szereplő több, gyakran felesleges kör lefutására kényszerül. Ennek kikerülésében nyújt segítséget egy új fejlesztés, mely egyben radikális változásokat generálhat a piacon.

Jelenleg Magyarországon - egy hivatalos adatbázis alapján - több mint 6300 bejegyzett vállalkozás foglalkozik ingatlanügylettel, 3300 cég pedig ingatlanügynöki tevékenységet is végez. Egy néhány évvel ezelőtti cikk szerint az ingatlan értékesítések fele magánkézben, közvetítők nélkül valósult meg, ami a gyors, egyszerűen kezelhető, ingyenes online hirdetési oldalaknak köszönhető, arról nem is beszélve, hogy az eladók jól meggondolják, kifizetik-e a közvetítői díjat.

Hogyan legyen a mi hirdetésünk jobb, mint a többi?

Az ingatlant értékesíteni kívánók örök dilemmája, hogyan lehet a leghatékonyabban bemutatni a lakást, házat úgy, hogy az egyszerre legyen érdekes és bizalomkeltő, és minél kevésbé tegyék ki az otthonukat a folytonos lakásnézés kényelmetlenségének.

Ugyanakkor a vevők - érthető okokból - minél többet szeretnének megtudni az ingatlanról anélkül, hogy az ezredik lakást, házat kellene végigjárniuk. Olyan bemutatót igényelnek, amely a valóságot tükrözi, manipulált fotók, hiányos információk nélkül.

Az ingatlanértékesítő szakmában dolgozók célja ugyancsak az, hogy az eladásra szánt ingatlanokat hitelesen tudják bemutatni, a vevőket már csak az elvárásainak megfelelő ingatlanokhoz vigyék ki. Az ingatlanközvetítőknek gondolniuk kell az eladóra is, nem szabad, hogy felesleges bemutatókkal zaklassák őket.

Bizalom vevő és eladó között

A megoldást a 3DinTour, valóságot visszatükröző virtuális túra jelentheti. Segítségével bemutatható az ingatlan úgy, hogy a vevő, az érdeklődő oda tudja magát képzelni a helyszínre. Ezek a túrák látványosak, alapjuk a jó minőségű panorámafénykép, sőt, összeilleszthetők az alaprajzokkal is.

A 3DinTour radikális változást eredményezhet a hazai piacon. Nem csak fényképek készülnek az ingatlanról, hanem egyben felmérés is készül és a felmérés 100%-ban a valóságot mutatja. A felmérés nem manipulálható és a ráfeszített fényképek már nem módosíthatók. Az így készült bemutató torzulásmentes, minden méret, minden tér és nagyság érzékelhető. A felméréssel egy időben méretarányos tervet, alaprajzot is biztosítnak igény szerint a bemutatóhoz. És mivel tud még többet ez a bemutató? Egy-egy helyiséget nem csak egy nézőpontból láthatunk, a teljes ingatlan bejárható, ráközelíthetünk akár a konnektorok, a radiátorok elhelyezkedésére is.

Az egyik legnagyobb előnye ennek a megoldásnak, hogy a bemutató beállítható csak a konkrét érdeklődők számára, így illetéktelenek nem tekinthetik meg az ingatlant. A bemutató jelszóval és időkorláttal ellátható. A virtuális túra segítségével az idegenek köre szűkíthető és már csak a komolyabb vevőjelölteket kell fizikailag is beengedni az otthonunkba.

A 3DinTour alkalmazásával persze nem kerülhetjük ki a jól megírt hirdetést, de maga a bemutató az ingatlanértékesítők számára is egy plusz, hozzáadott értéket jelenthet.