A Market lett az év vállalata a Figyelő gáláján

Az európai szinten is mérhető teljesítményt nyújtó cégeket jutalmazták.

A Figyelő Top200 budapesti díjátadó gáláján nyolc kategóriában osztottak ki díjakat a magyar, magyar székhelyű, illetve V4-es vállalkozások között. A figyelo.hu tudósítása szerint az Év vállalata Díjat a Market Építő Zrt. nyerte. Az elismerést Orbán Viktor miniszterelnök adta át Scheer Sándornak, a magyar magasépítő vállalat vezérigazgatójának.

A zsűri indoklása szerint a cím a társaság kiemelkedő teljesítményének elismerése, melyet két évtizednyi működés alatt, közel kétmilliárd euró összértékű, hatszáz felépített létesítménye is fémjelez.

A Market által kialakított Hotel Moments - Fotó: Dernovics TamásA Market által kialakított Hotel Moments - Fotó: Dernovics Tamás

Közép-Európában vezető szerepre törnek a magyar cégek

A gála megnyitóján Lánczi Tamás, a Figyelő főszerkesztője a magyar gazdaság versenyképességének növeléséről beszélt. „Ehhez elengedhetetlen, hogy a nemzetközi vállalatok mellett a nagy magyar társaságok is tovább erősödjenek, illetve elkezdjenek terjeszkedni a térségben” – fogalmazott az újságíró. „Ezzel kapcsolatban megindultak már a bíztató folyamatok, azonban ennek a munkának még csak az elején vagyunk.”

Lánczi Tamás kifejtette, az idei gálán díjnyertes magyar cégek ebben a fejlődésben kiemelt szerepet játszanak. „Mindegyikükre büszkék lehetünk, hiszen amellett, hogy hozzájárulnak a magyar gazdaság erősödéséhez, már közép-európai dimenzióban is mérhető teljesítményt képesek felmutatni, terjeszkednek a régióban” – hangsúlyozta a főszerkesztő.

A gála további győztesei

MET Innováció és Tehetség Díj
Tetra Pak Hungária (élelmiszer feldolgozás és csomagolás)

Provident Társadalmi Hasznosság Díj
Béres Gyógyszergyár Zrt. (gyógyszeripar)

Bisnode Megbízhatósági Díj
Magyar Suzuki (autóipar)

Az év határon túli magyar vállalata Díj
Diószegi Pékség (Erdély, Sepsiszentgyörgy)

Az év magyar vállalata Díj
Axiál Kft. (gép-, és alkatrész kereskedelem)

Az év pénzintézete Díj
OTP Bank Nyrt.

Visegrádi Országok Díj
LOT SA légitársaság (Lengyelország)
EFES s.r.o. (Csehország, zöldség-gyümölcs importőr és disztribútor)
COOP Jednota Slovensko (Szlovákia, élelmiszeripari szövetkezeti forgalmazó)