Lélegzetelállító otthon egy régi cementgyár épületében

  • green
  • 2017.03.13
    09:00
  • boredpanda.com
Ricardo Bofill 1973-ban bukkant rá egy düledező cementgyárra, és azonnal beleszeretett az épületben rejlő lehetőségekbe. Majdnem 45 évvel később álma megvalósult egy szerkezetileg teljesen átalakult látványos és egyedi ház formájában.

A Barcelona külterületén fekvő, első világháború idejéből való régi cementgyárat teljesen romos állapotban vette meg Ricardo Bofill építész, tájépítész és teljesen újragondolva az épületet és funkcióit egy minden igény kielégítő lakó és munkahelyet álmodott meg benne. Az újraépítés hosszú éveket vett igénybe miközben mind az épület belső tere megújult, ámde meghagyva a régi épület karakterisztikáját, miközben a homlokzatot és az épületet körülvevő kert gondos tervezéssel egy buja, zöld oázissá változott.

A project szép példája egy olyan transzformációnak mely gondos, környezettudatos tervezéssel ipari épületből egy zöld, élhető környezettel ajándékozza meg az ott élőket.

Richard Bofill 1973-ban vette meg a düledező cementgyárat Barcelonától nem messze.

Az építész azonnal meglátta a lehetőséget az épületben és nekilátott a tervezési munkának hogy otthont teremtsen belőle.

Miután az épület részleges újraépítése megtörtént, a belső terekben elkezdődött egy modern élettér kialakítása.