Öt érv a tapéta mellett

Bár a papíralapú faldísz nem most éli reneszánszát, és sokak fejében még mindig a nagymama nappalijának dekorációs elemeként él, érdemes újragondolni a műfajt.

A praktiker mutatott példákat arra, ami bizonyítja, a tapéta mennyire egyedi és különleges választás lehet.

1. A tapéta olcsó

Aki kicsit utánaszámol, hamar rájön, a tapéta az egyik legolcsóbb dekorációs megoldás, ráadásul a legtöbb típusa a festéket is jól bírja, ha az ember megunja a faldíszt, azt még mindig átfestheti.

2. A tapéta hosszú életű

A minőségi alapanyagoknak köszönhetően a mai tapéták tartósak és ellenállók. Színüket lassan veszítik el, és anyagukban is tartósak.

3. Tapétázni egyszerű

A tapéta mellett szól az a fontos érv is, hogy felhelyezése sokkal kevesebb kosszal és takarítással jár, mint például a festés; ráadásul gyorsabb művelet is, elvégre nincs hosszas mázolás, száradási idő, a remekmű szinte azonnal élvezhető.

4. A tapéta jól variálható más alapanyagokkal is

Lambéria, falfesték, parafa, tégla, mozaik: mindegy, hogy melyik dekorációs elem mellett tesszük le a voksunkat, egy jól megválasztott tapétával mindegyik jól kombinálható. Aki ragaszkodik a tapétához, ne csak egy mintában és színben gondolkodjon, egy térben több tapéta is kombinálható. Szokatlan, de működőképes és nagyon látványos megoldás az is, ha nemcsak a függőleges falakat, hanem a mennyezetet is tapétával fedjük be.

5. A tapéta mosható

Az egyik létező legokosabb találmány a mosható tapéta, ami például egy gyerekszobában kimondottan jól jöhet.

Legfrissebb