Mestermű 70 nm-en

A XVIII. században épült lakóház egyik 70 négyzetméteres lakását vásárolta meg egy pár - s alakította át a régi idők szépségét árasztó lakássá.

Világos terek, a modern és klasszikus lakberendezés találkozását a lakbermagazin.hu mutatta meg.

Az épület stílusához illik a dekoráció, a nagy ablakoknak köszönhetően világos térben szinte teljesen fehér a berendezés. A lakók a nekik felesleges falak eltávolítása mellett döntöttek, a bejárat így közvetlenül a tágas nappali, konyha, étkező térbe nyílik.

A hangulat ezzel a kialakítással könnyed, franciás, egy luxus lakosztályra emlékeztet. A bejárat mellett egy kis komód, szekrény ad pakolásra, tárolásra alkalmas felületet, helyet, két tükör között egy ajtó a fürdőszobába nyílik. Komolyabb tárolókapacitást a hálószobából nyíló nagy gardrób ad. A belmagasság 3.5 méter, az ablakok teteje és a mennyezet között lévő 1 méter különbség okozta disszonanciát római függönyökkel orvosolták, a teljes magasság illúzióját keltve.

A hálószobába szép, üvegezett dupla ajtó vezet, az ágy elhelyezése ehhez igazodik. A közösségi teret egy álkandalló és az étkező osztja ketté vizuálisan. A konyha inkább a letisztult szépséget képviseli, nem nagy főzésekre tervezték - egy profi, a pultba helyezett elszívó lehetőséget ad arra, hogy a fal teljesen szabad maradhasson.

A cikk forrása ITT található.